Подарете си здраве, тонус и настроение

с новия обеден клас Йога Асана с Мира Дживанмукти

всеки понеделник и четвъртък от 12:00 до 13:00 часа

ОТ 4 СЕПТЕМВРИ в Пловдивски Културен Институт!

Разбери колко добре е създадено тялото ти да се чувства! 

Асана – трето звено в йога. Дефиниция: Sthirasukhamasanam „стабилна, удобна поза”.

Асаните упражняват всеки мускул, нерв и жлеза в тялото. Те осигуряват едно фино телосложение, което е силно и еластично, остраняват сковаността и подържат тялото свободно от болести. Намаляват тлъстините и успокояват нервите. Но тяхното действително значение се крие в начина, по който те тренират и дисциплинират ума.

Асана не е просто физическа поза – нещо статично, застинало и неподвижно. Асана е нещо живо и активно, във всеки момент отразяващо същността на човека, който я изпълнява. Лекотата, липсата на усилие и вътрешното спокойствие насред физическата трудност на една практика – това е, което променя, трансформира и отвежда практиката на йога на по- дълбоко ниво. В асана има движение – сърцето бие, кръвта тече, дишането и прана също. Дишането започва да се превръща в мантра, а практиката в медитация в движение. Ако се насочим към такъв вид осъзнатост, всяко движение, всеки момент, всяка асана, всеки дъх, усещане, мисъл и емоция стават прозорци към природата на ума, съзнанието и духа. Практиката се превръща в процес, предлагащ открития и прозрения за собствената ни същност, изчиства старите, непригодни и болни модели на поведение, придобиваме нови, полезни и здравословни.

Йогинът овладява тялото чрез практиката на асаните и го прави пригодно средство за изява на духа. Душа без тяло е като птица, лишена от способността си да лети. Йогинът не мисли просто за неговото усъвършенстване, а за своите сетива, ум, интелект и душа. Като изпълнява асаните, ученикът първо печели здраве, което е не просто съществуване. То не е стока, която може да се купи с пари. Здравето е ценно качество. То е състояние на съвършено равновесие на тяло, ум и дух.

Ащанга Йога, известна на санскрит като „йога чикитса“ (изчистваща йога), изчиства органите, тъканите и жлезите от токсини, мазнини и др. вредни вещества.

Практикуваме първа (основна) серия на Ащанга Йога, която е интензивна поредица от асани. Тази серия съдържа всички необходими елементи за подобряване и изчистване на тялото – Сурия Намаскар А и Б, навеждания напред, усуквания, извивания назад, силови повдигания, инверсии др. Практиката е подходяща както за начинаещи, така и за напреднали в йога. Ще получите много и полезни инструкции от опитен учител, а асаните ще са прецизно подбрани. Тялото ви ще се пробуди.

„Моето тяло е моят храм, а асана е моята молитва.“ 

Б. К. С. Айенгар “Светлина върху йога“

Такса участие:

10 лв. – Еднократно посещение

35 лв. – Карта 4 посещения – Валидност 30 дни

64 лв. – Карта 8 посещения – Валидност 45 дни

В този клас можете да се включите и с карти MULTISPORT, SODEXO или ISIC. 

Преподавател: Мира Дживанмукти започва да практикува и учи Ащанга Йога при Наталия Депрати, докато живее в Испания (2001-2013). Динамичният характер на практиката, лекотата и красотата на изпълнение, вътрешната логика и връзка на асаните и най- вече безкоморомисният и справедлив характер на Ащанга Йога привличат Мира като магнит. Тя се посвещава изцяло на практиката на Ащанга през 2010 г. и до ден днешен следва неотклонно пътя си в традицията.

През 2014 Мира се завръща в България и основава Ахимса- Ащанга Йога Студио и упорито започва да преподава и разпространява Ащанга Йога системата в България.

Мира Дживанмукти е млад учител, но с богат опит и дълбоко разбиране на метода Ащанга Виняса Йога; една от първите, посветили се на преподаването на този стил в България и с огромен принос за неговото популяризирането.

Мира Дживанмукти е сертифициран Ащанга Йога учител от Yoga Aliance и Българска Ащанга Йога Академия. Продължава да учи и да се развива под вещото ръководство на Ирина Бъчварова (БАЙА) и Нат Ларкин (Yoga Aliance UK).

Признателна и благодарна на всички учители, до чието знание се е докоснала.

Очакваме Ви на постелките! 

За записване и допълнителни въпроси: 032664433 или 0884 777050 – Рецепция на ПКИ

Място на провеждане: ул. Иван Перпелиев 5 – Пловдивски Културен Институт!

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…