Галерия Възраждане ще отпразнува своя 22 рожден ден днес от 18:00 часа с изложба живопис „ Между мрака и светлината “ на Полина Кръстева. Изложбата ще продължи до 25.09.2017 г. На празника ще връчим и традиционните награди „ Арт Медия “ за художествена журналистика. 

След дългогодишно отсъствие от изложбените зали Полина Кръстева се завръща с една ударна, смело и безкомпромисно поднесена изложба, в която цветовете са безспорни господари върху бойното поле на платната. Този път те реално оцветяват душевните и духовни явления, очертават, маркират пътя за Там и Отсам. Цветовете правят различими доброто и злото, те формират това, което няма форма и се изменя чрез действието – емоциите, страховете, надеждите, силата и безсилието. Цветовете, които са енергийни, високоволтови потоци и създават в картините силовите полета на човешките страсти, крушения и победи, разграничават пътищата на Неведомото и определят тайнствените зони на Мрака и Светлината.

Краси Алексиева, 2017 г. 

Биография на Полина Кръстева

Родена на 14.03.1945 г. в с. Боровица, окр. Видински. През 1964 г. завършва средно техническо образование в Пловдив. През 1974 г. завършва НХА София, специалност Дизайн. През 1975 г. е един от основателите на Националната Гимназия за Сценични и Екранни Изкуства, Пловдив. Преподавател е дълги годи в училището по дизайн „ Дечко Узунов “ в Казанлък, и след това е преподавател в НГ за Сценични и Екранни Изкуства, Пловдив до 2000 г. Първа самостоятелна изложба през 1979 г. в Дружеството на пловдивските Художници. Осъществила е още 13 самостоятелни изложби в България. Има и множество участия в общи изложби в страната и чужбина. Нейни картини са в частни колекции в България, Италия, Великобритания, Дания, Германия, Гърция и САЩ.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…