КОД ЧЕРВЕНО: ЛИТЕРАТУРА стартира есенния си сезон с книгата на Димил Стоилов "Невинни жени в Брюксел". Срещата ще се състои на 7 септември /четвъртък/ в U PARK Gallery. Начало: 19 часа.

ВИЗИТКА НА АВТОРА:

Димил Стоилов е роден през 1948 г. в Пловдив. Работил е в различни печатни издания и изд.„Хр. Г. Данов" и изд. „Хермес". Публикувал 3 в „Пламък", „Везни" „Тракия", „Юг", „Страница", „Мост" (списание на българите в Събия), алманах „Света гора", във вестниците „Будилник" (издание за българите във Великобритания), „България Сега" (издание на българите в Чикаго), „Новинар", „Марица", „Родопи" и др. Негови разкази присъстват в „Литернет", „Cult bg", „Knigi NEWS", „Литературен свят", в немския „The-Short-Story" и други сайтове. Автор е на романите „Версия за изневяра" („Хр. Г. Данов, 1990) и „Дългият бегач на любовни разстояния"(„Хермес", 2010), както и на сборниците с разкази „Разписание за изпуснати влакове" („Хр. Г. Данов, 1986), „Възмутително чаровни, хищно хубави"(„Хермес", 1998) и „Мъж, вкусен на опитване" („Хермес", 2005). През 2005 и 2010 е номиниран за награда „Пловдив" и получава два пъти наградата на Дружеството на пловдивските писатели. Има четири отличия от международните конкурси на немското издателство „Literaturpodium" и са включени в сборниците „Falsche Tone"(2009), „Wei?e Weihnacht wieder"(2010), „Windspiel der Sonne"(2011) и „Nur ein paar Augenblicke"( 2012). Член е на Съюза на българските писатели и Съюза на българските журналисти. В момента живее в Брюксел.

ЗА КНИГАТА:

Вятър в платната на случайностите отвежда писател на свободна практика в Брюксел. Там центрофугата на един съвременен Вавилон го завърта в шеметни преживявания, които са неочаквани и непредвидими. Сблъсква се с необуздани сексуални фантазии, пътува с конгоанки на поклонение до Трир, издирва го белгийската полиция. Жена прави опит да го отвлече с кола, подаряват му приятелство с чаровна черна дама, попада на гей парада в Амстердам... Към представителките на нежния пол подхожда с неуморима изследователска страст, а по съвместителство трябва да се грижи за една Слънчева запетайка – внучето, което му носи неподозирани главоболия и неутолима радост.

Начало: 19:00 часа

U PARK Gallery

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…