Заповядайте в редовните класове

по Тай Дзи с Едмонт Будакян

всеки петък от 8 СЕПТЕМВРИ в НОВ ЧАС - 19:00 часа

в Пловдивски Културен Институт!

Какво е Тай Дзи?

Най-известни стилове са Чън, Ян, У, Уу (Хао), Сун, които носят имената на фамилиите, в които те първоначално започват да се практикуват. От тези стилове най-популярен е стилът Ян, който се практикува от милиони хора по света. Използва се повече за медитация, но не бива да се пренебрегват бойните му аспекти. Чън стил се отличава с използването на по-експлозивна сила фа дзин и е изграден изцяло върху принципите на Чан съ дзин („Енергия на копринената нишка”). Движенията са спираловидни. Въпреки различията си, всички стилове са подчинени на едни и същи принципи на формата.

Основните принципи на Тай Дзи са тясно свързани с Даоистката философия. Ян стил Тайдзицюан е един от скъпоценните камъни в света на китайските бойни изкуства. Основателт на Ян стил Ян Лу Чан, както и неговите наследниците са разработвали, променяли, развивали и разпространявали Тайдзицюан. Ян стил Тайдзицюан е станал изящен, внимателно структуриран и спокоен, като същевременно е запазил и бойните си аспекти. Възможно е също да се използва, като метод за подобряване на здравето и лечение на определени заболявания. Тайдзицюан е обичан от десетки милиони практикуващи, които го разпространяват по целият свят. Той се превърна в най-популярният от всички китайски бойни изкуства, като осигурява забележителен принос за здравето на хората.

Тай Дзи Цюан се характеризира с плавни и отмерени движения, в него особено ярко е изразен оздравителния ефект на заниманията. Идеален за всяка възраст, за начинаещи, физически неподготвени хора, а също и за хора, които имат проблеми със ставите или гръбначния стълб. Има силно изразени положителни ефекти върху здравето, като укрепване на костната и мускулната система, заздравяване на психиката, подобряване на имунната система и силно подчертан анти-стрес ефект.

Изучаването на комплекс от упражнения в този стил ще позволи не само да укрепите и възстановите своето здраве, но и да придобиете гъвкавост и лекота в цялото тяло. Осанката и стойката ви ще станат по-изправени, а движенията по-леки и елегантни. Усилието и напрежението в ставите и гръбначния стълб ще изчезнат. Тази форма от меки упражнения ще помогне да съхраните силата, гъвкавостта и баланса до края на живота си.

Кой ще бъде вашият треньор?

Едмонт Будакян се занимава с Тай Дзи от 18 години, като задълбочено изучава всичките му аспекти. С щедрост и от сърце е готов да предаде натрупаните знания и опит през годините.

Научете повече на: http://taichibg.com/blog.html

Такса участие: 

9 лв.- еднократно посещение

32 лв.- карта 4 посещения

В този клас можете да се включите с карти MULTISPORT, SODEXO или ISIC.

За допълнителни въпроси: 032664433 или 0884 777050 – Рецепция на ПКИ

Място на провеждане: ул. Иван Перпелиев 5 – Пловдивски Културен Институт

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…