Тридневен форум с музеи от цялата страна стартира в Пловдив. Днес започва Национална среща на музеите под наслов "Съхраняването на националната идентичност и музеите в България като част от устойчивото развитие". Тя ще се проведе до 13 октомври в Пловдив, а домакин е ГДК "Борис Христов".

Презентации на различни теми ще изнесат представители на десетки институции от цялата страна - от Софийския университет "Свети Климент Охридски" и Регионалният исторически музей, до по-непознати музеи в Исперих, Стамболийски и Елхово.

Събитието се организира от Министерство на културата, Община Пловдив и пловдивския Етнографски музей.

Успоредно с форума се организира и изложба от софийския музей "Борис Христов". Едноименният пловдивски Дом на културата ще посрещне експозиция за дома на оперния певец в Рим. Откриването ѝ ще бъде от 18 часа на 11 октомври.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…