Един месец ще остане изложбата с рисунки на Илия Бешков в залата за временни експозиции на Градска художествена галерия. До края на ноември пловдивчани могат да видят отблизо оригиналните рисунки на един от най-големите майстори в жанра – Илия Бешков. В изложбата "Свян и страсти" са включени 150 произведения от фондовете на ХГ „Илия Бешков“ – Плевен,  СГХГ, от архива на семейство Бешкови, притежания на колекционерите Димитър Инджов, Иво Димитров и други. На двата етажа в Градската галерия могат да се видят христоматийно известните сцени с Алеко Константинов и неговия безпардонен герой Бай Ганьо, публикувани популярни илюстрации и политически сатири. Но най-вече пред погледа на зрителя се развихрят плътските копнежи и неудържимо сластолюбие, крити зад завесата на общественото благоприличие, която художникът дръзко е издърпал. Изложбата бе открита при голям интерес от любителите на изкуството в края на седмицата.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…