"По-малко думи": това е темата, обединяваща филмите, с които реши да представи себе си Мария Македонска в Пловдив. Това ще се случи тази вечер от 19 часа в Absinth House. 

Заснемането на късометражни филми винаги е предизвикателство, от друга страна, това са кинематографични произведения, които се свързват с представата за алтернативно кино. Полетът на въображението може да се освободи от стандартите за предварително написан сценарий. В този тип продукции най-важният елемент е връзката, която режисьорът изгражда с публиката, защото и най-простият кадър е способен да докосне зрителя по много интимен начин. Сещам се за една публикувана снимка на Самюъл Бекет, седнал в ъгъла на гола стая. Бекет гледа бдително и предпазливо, сякаш стои нащрек – изключително впечатляваща и изчистена концепция. С подобни очаквания бъдете и към филмите на младата режисьорка.

А коя е Мария Македонска и защо в петък вечер ни кани да използваме по-малко думи, може да разберете, ако дойдете на прожекцията.

След прожекцията и дискусията на филмите зад пулта в Absinthe House застава Krembo а.к.а. Maksim Baldzhiev

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…