Théâtre de la Massue /Teатр дьо ла Масю / Езекиел Гарсия-Ромю/, член на Международната организация на куклените театри Unima France организира конференция посветена на развитието на театралното и куклено-театралното изкуство и използването на дигиталните технологии в сценичните изкуства.

Събитието, организирано с подкрепата на Institut français de Bulgarie и в партньорство с Драматичен театър-Пловдив, ще се проведе в 11,00 ч. днес (на 4 декември) в Камерна зала на Драматичен театър Пловдив и ще даде възможност за обсъждане на различни подходи и начини за интегриране на цифровите технологии в живото изкуство. Освен теоретичната дискусия, конференцията ще даде възможност и за практически опит и поле за творчески експеримент, като част от проекта „Малък театър на края на света, Опус 2“ на Teатр дьо ла Масю / Езекиел Гарсия-Ромю, включен в официалната програма на Пловдив 2019 / Plovdiv 2019 - Европейска столица на културата 2019.

Участниците в дискусията на 4 декември ще имат възможност да се срещнат с художествения ръководител на Teатр дьо ла Масю: Езекиел Гарсия-Ромю, с Орор Юиторел-Ветро от компанията за разработка на софтуер „Nectar de Code“ и представител на университета в Авиньон и с г-н Жан-Франсоа Съарини, депутат в парламента на Франция, един от двигателите на технологичната революция във френската култура и партньор в проекта.

Организаторите препоръчват да регистрирате вашето присъствие предварително тук - http://bit.ly/2zqGtDx, а иначе ще ви очакват и на място в деня на конференцията.

За осъществяването на проектните си инициативи Teатр дьо ла Масю / Езекиел Гарсия-Ромю си партнира и с Френските институти в Париж и Прага, Националния театър на Ница, French tech Culture – Авиньон, Академия Janáček - Бърно, Университета по изкуства – Хавана, Куба, Театър Каял – Бейрут, Ливан и с няколко български културни оператора, сред които: Държавен куклен театър - Видин – основен „съучастник“ в това приключение, Сдружение „София Поетики“, Държавен куклен театър Пловдив, OPEN ARTS Foundation.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…