Викове „Мафия” и „Оставка” на най-масовия еко-протест в града

„Долу Цеко и Юлен, Пирин няма да дадем”, скандираха близо 400 граждани в шествие в подкрепа на Националния парк  

„Не правете от Пирин осакатен бетонен кошмар”. Това гласеше един от многото лозунги в тазвечерния най-масов протест по екологичен казус в Пловдив в последните години. Между 350 и 400 граждани казаха „Не” на промяната в плана за управление на Националния парк, която позволява разширяване зоната, в която може да се строят лифтове, ски писти и други спортни съоръжения. „Мафия”! „Оставка” и „Долу Цеко и Юлен, Пирин няма да дадем” скандираха участниците в многолюдното шествие от кметството до Централни хали. Пяха "Хубава си моя горо". Пловдив и още девет български града скочиха в защита на Пирин, като всички недоволни от решението на кабинета са категорични, че могат да обединят усилия за голям митинг пред Народното събрание.

Нека политиците ни се вгледат в нашите лица и осъзнаят, че в крайна сметка има критична маса в българското общество. Че не могат да правят каквото решат. Че не могат да се прикриват зад розови намерения за развитие на зимните спортове, когато става въпрос за възможности за бетониране на планините ни. Готови сме да подкрепим организацията на мащабен протест на жълтите павета ако се наложи. И ще го направим с лицата си, защото не се крием. Пирин просто няма как да дадем на олигархията, обясни един от участниците в гражданското недоволство. „Пирин е един, ние сме тук да го спасим”, подкрепиха го с викове в синхрон хората около него.

Целия текст четете в Под Тепето.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…