Средствата за инфраструктурни проекти и Културния календар са в бюджета на Община Пловдив

Девет милиона лева от бюджета на Община Пловдив за 2018-а година са предвидени за Общинска фондация „Пловдив 2019“, стана ясно днес. Това са пари за дейност, съдържание и издръжка, които не включват разходи за инфраструктурни обекти, поясни кметът на Пловдив и председател на Управителния съвет на Фондацията Иван Тотев.

Разходите по инфраструктурните проекти на Фондацията са заложени в бюджета на Община Пловдив, включително: площад Централен, художествените галерии на „Съборна“, в „Детмаг“ и на „Гладстон“ 32. В общинския бюджет остават и 1,5 млн. лв. за Културен календар на града.

По голямата част от бюджета на ОФ“Пловдив 2019“ е за съдържание. През тази финансова годината ще се разплащат не само проекти за 2018 , а има авансови плащания и за 2019 година. За нея също са заложени 9 млн.лв. за фондацията, според бюджетната прогноза.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…