Няма как културният календар на Европейската столица на културата 2019 – Пловдив да не е пълен със събития и фестивали. За всички вас, които се питате кога е най – подходящото време да планирате визитата си в града под тепетата, екипът на дигиталния гид Lost in Plovdiv събра най – интересните и вълнуващи от тях. Ако се нуждаете от още вдъхновение, за да изберете Пловдив за своя туристическа дестинация, може да си припомните причините на американската медия CNN да включите най – древния град в Европа в туристическия си маршрут.

Започваме ударно още през пролетта с два вече утвърдени феста. Първият е пролетното издание на Капана Фест, в който се сливат  разнородните форми на културата - от музика и танци, през кино, литература и театър до базар на занаята, ърбън арт и активна социална благотворителност. А за почитателите на пивото в Пловдив също през май ще се състои и поредното издание на „ДВЕ-ТРИ БИРИ ФЕСТ”.  То ще събере на едно място българските занаятчии пивовари и любителите на крафт пивото, което набира все по-голяма популярност в цялата страна през последните няколко години. . Амбицията на събитието е да представи всички онези хора, за които пивото е занаят, изкуство и качество на живот. 

През май е и пролетното издание на НОЩта на музеите и галериите, когато не пропускайте да посетите интересните локации, които организаторите са подбрали за вас. Тогава до полунощ за безплатно посещение са отворени редица музеи и галерии, а парти календарът е запълнен с разбиващи събития.

В самия край на месеца по традиция се провежда и пролетния панаир на занятите и „Фестивал на хляба”.  На главната улица на Пловдив се създава импровизирана занаятчийска чаршия, която пресъздава отминали и забравени времена, където около сто майстора облечени в национални носии, показват и демонстрират тънкостите на своите занаяти, с цел опознаване на културното ни наследство, запазване на българската идентичност  и традиции, част от които са занаятите.  

Целия пътеводител на събитията в Пловдив вижте тук

Снимка: Десислава Цвяткова

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…