Вижте селекцията на Zina Sorensen с 5 чудесни места за дегустация на вино в града на тепетата

Зина Соренсен е любител на виното, собственик на малък бизнес, поддръжник на устойчивия туризъм, почитател на социалните медии, страстен пътешественик и любител на храната. Родена в Дания, от 2014 г. живее в Пловдив. Освен че ръководи компанията си Bulgaria Wine Tours. Зина прекарва времето си в опити да популяризира България като дестинация за алтернативен туризъм.

През последните няколкогодини в модерния квартал Капана, Стария град на Пловдив и други централни локации се появиха малки винени барове и места за дегустация на вино. Изключителните вина, приветливите местни жители и непринудената атмосфера на Пловдив правят чудесна комбинация, ако искате да се насладите на хубава чаша вино. За щастие на посетителите и местните, Пловдив може да се похвали с процъфтяващ избор от места, където да оцените доброто вино и храна! Пловдив става все по-известен със своята история и култура, както и със своите музикални, развлекателни и културни фестивали. Една жива сцена за храна и вино следва този път на растеж и качество, на който градът в момента се радва.

Ето 5 чудесни места за дегустация и пиене на вино в Пловдив:

Vino Culture:

Разположен на живописна калдъръмена уличка, само на няколко крачки от Римския стадион и Джумая джамия се намира Vino Culture - популярен винен бар в центъра на Пловдив. Предлага се богата селекция от местни вина, както и плато с вкусни мезета.Посъветвайтесе с приятелския персонал (обикновено самият собственик) какво имат "на чаша" или обяснете какво ви харесва и ще ви поглезят с нещо изключително.Задължително посетете Vino Culture!

Адрес: ул. „Отец Паисий“ 5

 Снимка: Vino Culture

 Regional Wine ​​:

Енотека Regional Wine е нов проект на всепризнатия хотел „Хеброс“ (5 звезди) в Стария град на Пловдив. Богатият избор на вино се състои от български и международни вина от избрани винарски райони. Главната цел е да се покажат уникалните характеристики на всеки конкретен регион. Акцентът е върху местните сортове грозде и любителите на виното могат наистина да открият по-малко известни български гроздове като Мавруд, Рубин, Мелник 55, Димят и Тамянка. Могат да се организират дегустации чрез предварителна резервация. Всички дегустации се водят от специалист по вино, сертифициран по WSET.

Адрес: ул. „Константин Стоилов“ 55

Снимка: Гергана Тодорова

DeGustoStation:

Нов винен бар в модерния квартал "Капана", управляван от винопроизводителите от винарна "Бендида" и "Енотека Бендида". Малкото място е със спокойна атмосфера и предлага възможност да опитате местни бели, розе и червени вина, произведени от винарна „Бендида“. Местното грозде като Мавруд и Рубин е основният акцент на бутиковата винарна. Вземете си чаша вино, бар стол и място до старите дъбови бъчви, превърнати в маси.Насладете се на атмосферата. Младият персонал е приветлив, отзивчив и с желание да споделя своите знания и страст към българското вино.

Адрес: ул. „Златарска“ 11

Снимка: De Gusto Station

Glass of Wine:

Очарователно място, където можете да изпиете чаша (или бутилка) вино в квартал Капана с места вътре и вън.

Още за квалитетните места за вино в града четете в Lost in Plovdiv.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…