Боян Петров е един от най-успешните алпинисти в света. Покорил голямо количество 8-хилядници през кариерата си, като често го прави и за рекордно кратко време. Изкачвал е най-високите и страшни върхове, като К2, Кангчендзьонга и други. Въпреки, че преди време претърпя инцидент, ударен от автомобил в Кресненското дефиле, успя да оцелее и да се възстанови, и да продължи алпинистските си геройства. Работи като зоолог и биолог. На 7 февруари празнува своя 45-и рожден ден. По повода публикуваме няколко цитата от него:

"Като зоолог и биолог не мога да вярвам в Бог... Всъщност, планината е моята религия. Там се чувствам добре, знам къде съм, кой съм, знам какви опасности ме дебнат и как да се пазя от тях"

"Нито съм топ бегач, нито съм топ катерач, нито съм в най-високите постижения на спорта - това, което ме отличава е постоянството"

"Изкуственото напомпване на мускули и маса за мен е вредно. Това е едно фалшиво самочувствие, защото като се погледнеш пред огледалото си супер, но да впрегнеш да работи това тяло по начина, по който искаш, не е лесно" 

 "Обичам от време на време да имам неуспехи. Това ме кара да подобрявам себе си и следващите стъпки"

"Често ме питат има ли хоби. Нямам време за хоби, животът е твърде кратък. Нямам време за губене. Имам цели за постигане"

"Не използвам думата "невъзможно". За мен "невъзможно" значи "не искам". Ако го искаш, ще го направиш, каквото и да ти коства. "

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…