Министерството на културата ще направи възможното Концертната зала в Пловдив да заработи от 2019 г., когато градът ще посреща гости в качеството си на Европейска столица на културата. Това заяви министърът културата Боил Банов по време на парламентарния контрол. По-рано днес той подписа докладна записка, с която може да започне процедурата по Закона за обществените поръчки за реконструкцията и основния ремонт на Концертната зала в Пловдив.

„Всичко обаче зависи от процедурите по обжалване,” обясни министър Банов.

„Можем да работим само по законовия ред, отделили сме средствата,“ допълни той и уточни, че важността на сградата изисква всичко да е изпипано – от сценичната техника до малките детайли.

„Не съм давал обещание, че залата ще работи от 2019 г., но ще направим всичко възможно това да се случи,“ подчерта Банов.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…