Много ценно време бе изгубено в дискусии и неяснота за организацията на НОЩ Пловдив през 2018 година и това е основната причина тази година да бъде „нулева“ за събитието. Това заяви Веселина Сариева за KAPANA.BG във връзка с публикуваното решение на „Отворени изкуства“ фестивал през тази година да няма. Февруари и март са месеците, в които започва сериозната организация – публикуват се отворени покани, правят се уговорки с всички институционални и други партньори, подписват се договори. След като бе загубено това време, организацията стана невъзможна, уточни Сариева. Не само за фондация „Отворени изкуства“, а и за самите партньори, чиято дейност по организацията на участието им в Нощта изисква време.

Отношенията с Общината към момента са изгладени. Решението да няма НОЩ е взето съгласувано – то не е изненада за зам.-кмета по културата Александър Държиков, за големите партньори, за останалите организации. По този повод, Сариева уточни, че не очаква общината да се опита сама да организира Нощ на музеите и галериите през септември. 

Работата за провеждане на НОЩ 2019 вече тече. За основа ще се използва концепцията, която е заложена за фестивала през 2018-а година и ще бъде надградена и развита за следващата 2019-а. Тя се изработва, съвместно с Владия Михайлова, уточни Сариева, но запази детайли за по-късен етап. Датите за фестивала през 2019 година са 13, 14 и 15 септември.

„Отворени изкуства“ работи по много други проекти, добави още Сариева. В следващите седмици предстоят сериозни събития в София, свързани с Австрийския културен павилион. Организацията на едно събитие като НОЩ-та не се прави от днес за утре и няма как да си променяме плановете толкова бързо. Надеждите са, че през 2019 всичко ще се случи гладко и без проблеми.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…