Аня Пенчева благодари на Николай Волев за поканата да участва във филма „Извън пътя“, който е възродил кариерата ѝ след известна пауза. Тя направи това пред пловдивската публика по време на специалната прожекция на последната продукция на легендарния български творец, създал „Господин за един ден“, „Маргарит и Маргарита“ и други наши култови заглавия. Двамата се срещнаха с десетки пловдивчани в салона на LUCKY Дом на киното в четвъртък вечер, като Волев раздаде и автографи за автобиографичната си книга с провокативно заглавие „Девствената проститутка“.

„Имах известни проблеми за някакъв период от време. Нямаше подходящ филм, с който да се върна на големия екран и „Извън пътя“ дойде в най-доброто възможно време“, коментира легендарната българска актриса. Двамата с Николай Волев разкриха интересни подробности от снимачните дни.

Аня Пенчева почти не е умряла на снимачката площадка. При снимане на една сцена тя е изгубила съзнание, но за щастие е имало доктори, които са я съживили. Тя си спомня с усмивка за случая: „Аз държа на бой на сцената. Държа на други неща, да не казвам точно какви… Издържлива актриса съм“, коментира тя. Под други неща, тя имаше предвид любовните сцени, каквито в „Извън пътя“ всъщност няма. Такива за заснети, но Николай Волев ги е премахнал във финалния монтаж на лентата.

„Реших да направя любовен филм без секс сцени“, коментира той. Волев добави, че се надява хората наистина да бъдат докоснати от филма, от истинските човешки емоции. „Ако е така, ще се види, че не всичко е повърхностни екъшни, не всичко е политика, социални проблеми“, добави той.

Двамата разкриха и как е започнала кариерата на Деян Донков – сценичният партньор на Пенчева в „Извън пътя“. Именно Аня Пенчева е провокирала неговия интерес към актьорската игра, когато той е бил младо момче, без да има представа, че ще стане звезда, разказа Волев. По време на снимките за филм преди години, той е видял актрисата, която е яздела кон и е демонстрирала женската си красота, разказал Донков веднъж на Николай Волев. И така той е решил, че трябва да стане актьор, за да се доближи до нея. Николай Волев предпожи, че Донков дори е бил и влюбен в нея. Но в крайна сметка това е причината той да започне да се занимава с актьорско майсторство.

Третата главна актриса в „Извън пътя“ – Сали Ибрахим пък е абсолютен непрофесионалист. Николай Волев разказа как е търсил именно невинно изражение от актьор, който няма общо с НАТФИЗ. „Аз бях взел едно момиче, завършило в академията, но не се получаваше. Затова реших това момиче да играе и тя се представи страхотно, без да има никакъв опит“, коментира той.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…