С аплодисменти от страна на журито завърши третияj поред мониторинг на „Пловдив 2019” пред ЕК днес в Брюксел. Екипът на фондацията представи свършеното до момента в рамките на два часа и половина, като презентацията бе закрита с аплаузи от журиращите, коментира пред Под тепето от Белгия зам.-кметът и член на УС на „Пловдив 2019” Стефан Стоянов.

Мина много добре и позитивно. Презентацията бе под формата на въпроси и отговори, като хората от журито се интересуваха най-вече от програмата на бъдещата Европейска столица на културата. Екипът на фондацията беше подготвен изключително добре. Добрата новина е, че 85 процента от предварителната програма вече е обвързана с конкретни договори и събития, което е един много добър резултат за Европейските столици на културата в последните години. От комисията се интересуваха и от финансирането на проекта. Бюджетът за реализирането на Пловдив 2019 вече е осигурен, каза малко след края на мониторинга Стефан Стоянов.

Той подчерта, че очаква позитивен доклад от ЕК след месец и вярва, че без проблем Пловдив ще получи наградата Мария Меркурий, която върви с 1 милион евро.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…