Пловдив и Матера ще се рекламират взаимно. След месец в Италия стартира рекламна кампания на българската Европейска столица на културата през 2019-та, която цели популяризиране на града ни в периода до старта на най-големия културен проект в началото на януари догодина.

Пловдив ще има свой инфо пункт в Матера, а Матера ще има инфо пункт тук, съобщи Радост Иванов, зам.-директор във фондация „Пловдив 2019” с ресор маркетинг, комуникации, реклама, спонсорство и частни финансирания. Освен съвместни рекламни дейности, двата града, разбира се, ще имат и общи проекти.

Артистичният директор на фондацията Светлана Куюмджиева е присъствала на представянето на Матера пред журито в Брюксел малко след това на Пловдив и заяви, че двата града се намират в абсолютно един и същ етап в подготовката си. На италианската презентация са присъствали бившият кмет на Матера, който сега е председател на тамошната фондация, и настоящият градоначалник. До скоро двамата са имали тежък конфликт, но пред журито демонстрирали политическо помирение в името на проекта Европейска столица на културата. Показаха хармонични отношения по линия на Матера 2019, което се хареса на журито, разказа Куюмджиева.

Разликите в подготовката между двата града най-вече е в отношението на правителствата и  на хората към проекта. Жителите на Матера вече казвали: „Какво мога аз да направя за Европейска столица на културата”.  А самият град има много сериозна правителствена подкрепа.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…