Знакови съвременни български режисьори ще направят филм- визитка за Пловдив. За реализирането на един от най- очакваните проекти от програмата на Европейска столица на културата ръце си подават някои от най-ярките имена в родната киноиндустрия в последните години- Петър Вълчанов и Кристина Грозева, Николай Тодоров, Павел Веснаков, Ралица Петрова, Димитър Кутманов, Любомир Младенов и Христо Симеонов. Те ще направят седем късометражни кино истории, вдъхновени и посветени на Пловдив, които ще бъдат обединени в една пълнометражна лента. Подобен пример, при това много успешен, е филмът омнибус „8 минути и 19 секунди“, в който шест режисьора заснеха шест разказа на Георги Господинов. Той излезе по екраните преди повече от месец и се прие възторжено и от критиците, и от публиката.

По проекта „Кино Пловдив” ще се работи през тази година и през 2019-та, когато градът ни е Европейска столица на културата. Зад него седи продуцентска къща „Screening emotion”, продуцирала три от най- добрите български филми в последно време- „Слава”, „Урок” и „Три дни в Сараево”.

Освен филмът, проектът „Кино в Пловдив” включва и майсторски класове на утвърдените български режисьори. Някои от тях вече се проведоха в клуб Фарго, други предстоят.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…