Често чуваме от наши приятели чужденци определението, че България е скритият диамант на Балканите и днес ще се опитаме да разкрием кои особености ни отличават

Често чуваме от наши приятели чужденци определението, че България е скритият диамант на Балканите и според нас за това твърдение допринасят няколко положителни факта, които днес ние ще ви разкрием. Кое ни отличава от останалите народи? Кои са нашите особености, с които може да се гордеем?

Гостоприемство – това е твърдение, което намира своите корени в далечното минало и е съвсем типична българска черта. Ние винаги ще посрещнем, нахраним, настаним и обгрижим гостите си по най – добрия възможен начин. Като че ли е правило, че от гостуване в България никога не може да си тръгнеш гладен и жаден и без усмивка. Не само забележителната природа, но и приветливите домакини са важен фактор, когато избираме следващата си дестинация, а Пловдив и България задължително трябва да присъстват в списъка ви за посещение още тази година.

Любопитство – в най – положителния смисъл българите сме си любопитни и това важи в  голяма степен за по – възрастните дами. Те най – учтиво и със загриженост ще те разпитат как си, откъде идваш, какво работиш. Ще успеят да измъкнат най – разнообразна информация от теб съвсем елегантно, без да се усетиш, просто на едно кафе.  Комуникацията тук е важна и дори и случайните познати рядко се разминават само с едно „здрасти”, когато се срещнат.

Заведенията и магазините работят всеки ден –в България и респективно в Пловдив всичко е отворено както през уикендите, така и на националните празници. Заведенията работят до ранни зори, има денонощни магазини и аптеки почти във всеки квартал и дори в неделя може да напазаруваш, каквото си поискаш.  В централната градска част е пълно с живот през цялото денонощие и затова съвсем логично достигаме до следващия факт.

Още факти вижте в Lost in Plovdiv.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…