Театър на отговорността, Фондация Пловдив 2019 и Читалище Иван Вазов- Коматево представят проекта Покана за приятелство (Friend Request). Целта е да се насърчи комуникацията между различните поколения, като за целта събитието ще се проведе в читалище "Иван Вазов" в Коматево, където млади и по-възрастни ще комуникират и ще си разказват истории от миналото. Инициативата стартира днес в 17:00 часа.

В Коматево открихме едно невероятно читалище, съхранило духа и традициите на старото време и едни прекрасни деца на новото време, разказаха организаторите. Един месец те са събирали историите на квартала, които ще пресъздадат на сцената на Народно читалище „Иван Вазов- 1931“ в квартал Коматево. С помощта на театралния режисьор Елена Панайотова, в рамките на петдневно ателие ще се изготви сценична, интерактивна презентация.

Входът е свободен.

Проектът е част от програмата на Пловдив Европейска столица на културата 2019.

„ТЕАТЪР НА ОТГОВОРНОСТТА“ е организация, целяща да развие международна, театрална платформа. Основната ни мисия е да създадем мрежа от артисти и организации, които да се обединят около идеите и целите на социално ангажирания театър, проявяващ се под различни сценични форми – конвенционален театър, пърформанс, клоунада, акция, инсталация и др. 

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…