В пространството на СКЛАД в Тютюневия град днес ще се проведе неформална среща на Бюрата „Творческа Европа“ от цяла Европа. Домакин на събитието, което се организира в рамките на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз, е фондация „Пловдив 2019“.  В рамките на програмата представители на организацията от цяла Европа ще представят и дискутират работата си в бъдеще, покани и дейности, свързани с програмата, ще обменят опит и добри практики. Бюрата ще получат насоки за дейността си от Изпълнителната агенция и Европейската комисия.  Директор „Програма“ Гина Кафеджиян от фондация „Пловдив 2019“ ще представи  пред участниците проекта „Пловдив – Европейска столица на културата 2019“. Участниците ще се срещнат и с културни оператори от Пловдив и Габрово, които имат спечелени проекти по програма „Творческа Европа“.

В срещата, която се реализира в два дни (11 и 12 юни) последователно в София и Пловдив, участват над 65 представители на бюрата „Творческа Европа“ от цяла Европа, както и г-жа Барбара Геслерр, началник отдел, Генерална дирекция „Образование, младеж, спорт и култура” на Европейската комисия и г-н Карел Бартакр началник отдел, Генерална дирекция „Образование и култура“ на ЕК.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…