Трупата на премиерния балетен спектакъл с намигване към дъжда   

Стига мрънкане! Да, балетистите могат да танцуват и във вода… , но ние искаме да им се наслаждаваме дълго и да са здрави

Таня Грозданова

Не разбирам стотиците мрънкачи, които изсипаха тонове дигитална кал и то след десетките литри дъждовна вода върху екипа на премиерния балетен спектакъл „Лебедово езеро“ и организаторите на фестивала Opera Open.

Не разбирам как уважаемата публика в стотиците си коментари под информацията за отменения заради лошото време спектакъл не стига до извода, че има риск за артистите и инструментите… Дали им идва на ума, че и самите актьори и музиканти също не изгарят от удоволствие при отмяна на спектакъл. За сведение: повече от 160 души на сцената (балетисти, музиканти и сценични служби), които след много репетиции и упорит труд в готовност очакваха и се надяваха спектакълът да се състои.

За всички, които очакват новата дата през септември, с намигване си позволяваме да покажем клипа на македонския балетист Агим Бафти, озаглавен „New Swan Lake“.

Балерини от ансамбъла с надежда дъждът да спре...
Балерини от ансамбъла с надежда дъждът да спре...

Снимките са „спомени от един дъждовен и напрегнат ден...“, както меко казано го наричат от Операта в Пловдив.

Напомняме, че спектакълът "Лебедово езеро" се отлага за 13 септември на Античен театър от 20 часа. При дъжд, балетът няма да бъде отлаган повече, а ще бъде преместен в закрита зала, увериха от Държавна опера – Пловдив. Залата ще е или „Сила" или "Колодрума".

Екипът на Под тепето също ви уверява, че Операта направи всичко възможно и потърси алтернативи, за да избегне ситуацията в сряда, но за съжаление това не беше възможно поради редица причини.

Накрая няма да предадем поредните извинения от Операта, защото според нас няма за какво да се извиняват, просто ще изтъкнем реверанса им към любимата публика - предложение за отстъпка от 50 % за спектакъл по избор от програмата им на Античен театър през месец юли. Може да я получите срещу представен билет за "Лебедово езеро" на касата на Операта на Главната улица и в Дом на културата.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…