Ако обичате автентичната италианска кухня, италианското състояние dolce far niente по време на обяд или вечеря или просто сте влюбени в Италия с нейната непретенциозна гостоприемност, гореща кръв и страст, осезаема дори в кулинарията, задължително трябва да посетите поне веднъж новия ресторант в Пловдив, Pasta E Vino Petraglia (защото един път стига, за да се върнете в тази приятна и вдъхновяваща атмосфера). Дори не е нужно да знаете и думичка на италиански, за да се усетите, че тук можете да похапнете традиционна италианска паста с чаша тръпчиво, силно или каквото обичате вино. Не е нужно да говорите италиански  и за да бъдат улучени в десетката вашите кулинарни предпочитания и желания от главния готвач, който е натурален италианец и знае как да ви нагости подобаващо.

Нека ви разкажем защо Pasta E Vino Petraglia е един различен от вече многото италиански ресторанти в Пловдив и защо си заслужава точно тук да намерите място в душата си за вкусната италианска кухня.

Ще намерите Pasta E Vino Petraglia уютно сгушен в малките улички, разположение до парк Бунарджик. Мястото е точно такова, каквото всеки истински италиански главен готвач ще избере, за да приема своите посетители, без да натрапва излишен лукс, а само свежите си идеи за приятен обяд или богата вечеря. Ресторантът е собственост на младо семейство, което точно по италианска традиция и работи в него – главен готвач Салваторе Петраглия от региона на Национален парк Чиленто (Южна Италия) и неговата жена Илияна Петраглия. Тя е местна и познава добре вкуса на пловдичани, а той съвсем отскоро е тук и мечтае да ги спечели както с традиционните италиански рецепти, така и със собствените си специалитети и кулинарни предизвикателства. Тези рецепти оформят едно вкусно меню от оригинални салати, различни вариации на класическата домашно приготвена паста и изкушаващи десерти. И тук е мястото да вметнем, че менюто се сменя всяка седмица. Но това съвсем не е най-привлекателното нещо в Pasta E Vino Petraglia. Всеки гост на ресторанта може и сам да попита (Илияна винаги е усмихната и готова да ви разкаже надълго и нашироко) за конкретно ястие и ще разбере, че в повечето случаи то е приготвено от висококачествени продукти, доставени от родината на Салваторе.

Продължете кулинарното пътуване в LOST IN PLOVDIV

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…