Инициативата „Резиденция Баба“ организира „седянка“ в Пловдив, търсейки отговори от местните младежи

Какви са възможностите да съчетаем или заменим изцяло живота си в града с този в село? Организаторите на „Резиденция Баба“ от сдружение „Фабрика за идеи“ и Фондация „Пловдив 2019“ ви канят на дискусия в Отсреща на 4 юли в 18.00 часа, за да потърсим отговор на горния въпрос.

Тема на събитието са въможностите и трудностите млади хора да живеят пълноценно в български села. Поводът е четвъртото издание на инициативата „Резиденция Баба“, което тази година ще бъде в 3 села в община Карлово. Организатори и участници ще са там, за да разкажат за смисъла, човечните срещи и разкази от трите поредни издания на инициативата - прозрения и разочарования, успешни социално-предприемачески проекти и неслучили се идеи.

„Какво е нужно на едно село, за да заживеят млади хора в него? Какво е нужно на тях, за да имат условия да развиват потенциала си и да не "отпадат" от технологичните и културните иновации, случващи се в градовете? Как могат младите градски да са от помощ на местните от селата и - обратно?”, питат още организаторите на събитието и ще търсят отговорите утре вечер в Отсреща.

Миналата седмица същото събитие беше организиране в София и пожъна голям успех. В разпалена дискусия за трудностите да заживееш в българско село се включиха млади семейства и хора, които или вече го правят, или са в процес на преместване. Присъстваха и представители на други инициативи, целящи да възродят живота в различни села с иновативни подходи.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…