4748 седмокласници са участвали в първото класиране

Първите три най-желани специалности остават непроменени от миналата година

1370 от правоимащите да кандидатстват седмокласници са посочили като първо желание да изучават английски език в Руската гимназия в Пловдив. Първите три най-желани специалности остават непроменени от миналата година. Следващо желание е изучаването на английски в Английската гимназия (1369 заявления), следва същият профил в Хуманитарната (1177 заявления).  Това стана ясно, след като вече са известни резултатите от първото класиране след 7 клас, обявени днес от РУО – Пловдив. Учениците ще могат да проверят класирането си  в сайта на МОН https://priem.mon.bg .

4748 седмокласници са подали заявления за участие в изминалото първо класиране на територията на Пловдив и областта. От тях от други региони са 307 ученици. Класираните на този етап са общо 4465, като в профилирани паралелки са приети 2127 от тях, а 2338 са в професионални. Само 283 деца не са успели да се класират в първия етап, съобщи директорът на РУО-Пловдив Иванка Киркова.   

Според подредбата на желанията ТОП 5 на най-престижните гимназии в Пловдив изглежда така:

ЕГ „Иван Вазов“

ЕГ „Пловдив“

ХГ „Св.Св. Кирил и Методий“

Национална търговска гимназия

ФЕГ „Антоан дьо Сент – Екзюпери“

За сравнение през 2016-а година този списък  е изглеждал така: Английска, Руска, Математическа, Хуманитарна и Търговска. 

Днес Математическата гимназия се определя като най-желаната откъм професионално ориентиране със специалността „Системно програмиране“ с английски език. За там има подадени 568 заявления от кандидатстващите.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…