Print this page

Заведение за бургери украси фасадата на къща на ул.Куртевич“ с мъжки и женски русалки (ГАЛЕРИЯ)

Искат горнища на банските за по-нежните същества

Соня Попова

От няколко дни в Квартала на творческите индустрии част от улица „Куртевич“ е по-шарена. Къщата на ъгъла с ул. „Кожухарска“ се изпъстри с ярки цветове и внесе испанска аутдор естетика в разнообразния архитектурен ансамбъл.

От съседните имоти се радват на кипящото оживление и ремонтните дейности, а и с нетърпение очакват иначе тихата паважна отсечка да се оживи. Говорят, че там ще се настани заведение за бургери на две нива.

По-артистичните се радват на появилите се по фасада картини, за които се твърди че са дело на Гомез – наемател на помещенията. Точно под прозорците на втория етаж са изрисувани сцени, наподобяващи морска или по-скоро „моряшка митология“ - с митични мъжки и женски същества като русалки.   

По-консервативните жители на Капана пък са възмутени от голите гърди на полужените – полуриби. Особена едната била „твърде пищна“. Тази група иска от твореца или да заличи картините, или да добави бански на русалките.   

Image Gallery

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…