Print this page

Всеки се страхува от момента, в който ще навърши 30. Струва ни се, че тогава ще сме толкова пораснали. 30 означава, че периодът от живота ни, когато сме вземали лоши решения и сме купонясвали до сутринта вече е свършил. Най-накрая знаете кой сте и какво искате от живота. Вече вероятно сте научили много, но и предстои тепърва да се сблъскате с някои брутални истини. Ето десет неща, които ще ви се иска да сте осъзнали по-рано.

Без цели животът е безсмислен

Ако не работите за нещо, тогава просто живеете без посока. Целите ни помагат да преценим какво е важно и какво не е. Когато погледнете назад, ще видите, че най-щастливи сте били, когато сте били фокусирани в стремежа си към нещо голямо.

Какво другите хора си мислят за вас наистина няма значение

Абсолютно човешко е да се притесняваме за мнението на хората и често е трудно да убедим себе си, че то всъщност няма значение. Но когато наближите 30, трябва вече да сте осъзнали, че притесненията са безсмислени. Изключително нездравословно е да разчитате на другите, за да изградите мнение за себе си. В момента, в който хората спрат да се изказват положително за вас, ще започнете да се чувствате унили и недооценени. Само от вас зависи да си изградите самочувствие и висока себеоценка.

Нямаме много контрол

Много хора изпитват тревожност заради нуждата да контролират всичко в живота си. Но истината е, че нямаме много контрол. И просто трябва да приемем този факт. Спрете да се фокусирате върху нещата, които не можете да контролирате и вместо това се съсредоточете върху тези, които можете.

Провалът е път към успеха

Ничий живот не е пълен само с успехи. Неизбежно е да се провалите по един или друг начин, освен ако не живеете живота си без никакъв риск и без изобщо да се възползвате от възможностите за успех. Въпреки това така упорито се опитваме да избегнем провала. А истината е, че често получаваме най-добрите си житейски уроци, когато се провалим. Когато сте на 30, не трябва да се страхувате от провала, защото той е неизбежен за постигането на успех.

Човек не се определя по това, което притежава

Скъпи коли, маркови дрехи, луксозни вещи – когато сме млади тези неща често ни се струват готини и бленувани, но те не ни правят по-стойностни хора. На 30 трябва да спрете да се фокусирате върху материалното и да започнете да градите значими връзки и преживявания.

Да мислиш и да правиш не е едно и също

Когато сме млади сме склонни да мечтаем много. Но ако не правим нищо, нищо няма и да се случи. Успехът няма просто да ви връхлети, ваша отговорност е да започнете да вършите това, за което си мислите. На 30 е крайно време да спрете да чакате идеалния момент и да започнете да действате!

Промяната е единствената закономерност в живота, на която можете да разчитате

Промяната е единствената константа във вселената. Колкото и усърдно да се опитвате, няма да успеете да попречите на естественото стечение на нещата. Улавяйте хубавите моменти докато можете и приемете факта, че животът продължава.

Всеки, който познавате, накрая ще умре

Когато сме млади, не се замисляме за това. Струва ни се, че по-възрастните ще живеят вечно. Няма. И ако забравите този факт, няма да изживеете пълноценно връзките си с тези хора, докато все ги има.

Притесненията са безполезни

Притесненията наистина не предоставят никаква полза в живота ни. Ако се притеснявате, ще промените ли това, което ще се случи? Не, така че не си губете времето.

В основата на страданието е преследването на мимолетни чувства

Когато сме на 20, жадуваме за чувства, които смятаме, че са щастие. Мислим си, че щастието включва вълнение, радост, еуфория… но това са само временни емоции. А постоянното преследване на тези емоции води до страдание,  защото те не са трайни. Истинското щастие идва от вътрешния мир, от това да сме доволни от това, което имаме и от човека, който сме.

 

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…