Всеки се страхува от момента, в който ще навърши 30. Струва ни се, че тогава ще сме толкова пораснали. 30 означава, че периодът от живота ни, когато сме вземали лоши решения и сме купонясвали до сутринта вече е свършил. Най-накрая знаете кой сте и какво искате от живота. Вече вероятно сте научили много, но и предстои тепърва да се сблъскате с някои брутални истини. Ето десет неща, които ще ви се иска да сте осъзнали по-рано.

Без цели животът е безсмислен

Ако не работите за нещо, тогава просто живеете без посока. Целите ни помагат да преценим какво е важно и какво не е. Когато погледнете назад, ще видите, че най-щастливи сте били, когато сте били фокусирани в стремежа си към нещо голямо.

Какво другите хора си мислят за вас наистина няма значение

Абсолютно човешко е да се притесняваме за мнението на хората и често е трудно да убедим себе си, че то всъщност няма значение. Но когато наближите 30, трябва вече да сте осъзнали, че притесненията са безсмислени. Изключително нездравословно е да разчитате на другите, за да изградите мнение за себе си. В момента, в който хората спрат да се изказват положително за вас, ще започнете да се чувствате унили и недооценени. Само от вас зависи да си изградите самочувствие и висока себеоценка.

Нямаме много контрол

Много хора изпитват тревожност заради нуждата да контролират всичко в живота си. Но истината е, че нямаме много контрол. И просто трябва да приемем този факт. Спрете да се фокусирате върху нещата, които не можете да контролирате и вместо това се съсредоточете върху тези, които можете.

Провалът е път към успеха

Ничий живот не е пълен само с успехи. Неизбежно е да се провалите по един или друг начин, освен ако не живеете живота си без никакъв риск и без изобщо да се възползвате от възможностите за успех. Въпреки това така упорито се опитваме да избегнем провала. А истината е, че често получаваме най-добрите си житейски уроци, когато се провалим. Когато сте на 30, не трябва да се страхувате от провала, защото той е неизбежен за постигането на успех.

Човек не се определя по това, което притежава

Скъпи коли, маркови дрехи, луксозни вещи – когато сме млади тези неща често ни се струват готини и бленувани, но те не ни правят по-стойностни хора. На 30 трябва да спрете да се фокусирате върху материалното и да започнете да градите значими връзки и преживявания.

Да мислиш и да правиш не е едно и също

Когато сме млади сме склонни да мечтаем много. Но ако не правим нищо, нищо няма и да се случи. Успехът няма просто да ви връхлети, ваша отговорност е да започнете да вършите това, за което си мислите. На 30 е крайно време да спрете да чакате идеалния момент и да започнете да действате!

Промяната е единствената закономерност в живота, на която можете да разчитате

Промяната е единствената константа във вселената. Колкото и усърдно да се опитвате, няма да успеете да попречите на естественото стечение на нещата. Улавяйте хубавите моменти докато можете и приемете факта, че животът продължава.

Всеки, който познавате, накрая ще умре

Когато сме млади, не се замисляме за това. Струва ни се, че по-възрастните ще живеят вечно. Няма. И ако забравите този факт, няма да изживеете пълноценно връзките си с тези хора, докато все ги има.

Притесненията са безполезни

Притесненията наистина не предоставят никаква полза в живота ни. Ако се притеснявате, ще промените ли това, което ще се случи? Не, така че не си губете времето.

В основата на страданието е преследването на мимолетни чувства

Когато сме на 20, жадуваме за чувства, които смятаме, че са щастие. Мислим си, че щастието включва вълнение, радост, еуфория… но това са само временни емоции. А постоянното преследване на тези емоции води до страдание,  защото те не са трайни. Истинското щастие идва от вътрешния мир, от това да сме доволни от това, което имаме и от човека, който сме.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…