Над един милион и сто хиляди лева ще разпредели фондация „Пловдив 2019” за финансиране на общо 87 нови проекта от последните отворени покани за Европейска столица на културата. От ОФ-то днес обявиха резултатите от тях и публикуваха на сайта си идеите, които ще бъдат реализирани през 2019г. Всички те са били утвърдени на заседание на Управителния съвет на фондацията на 6 август.

40 кандидата са се включили в отворената покана за проектни предложения към българските градове – кандидати от финалния етап на конкурса Европейска столица на културата – Велико Търново, Варна, София. Журито е избрало да подкрепи 17 проекта. Дванадесет от София, три от Варна и два от Велико Търново с общата сума от 497 436,00 лв.

Повече информация на:  http://bit.ly/Градовекандидати

По Отворена покана за финансиране на проектни предложения "Малки проекти: събития и общностно участие" са получени общо 260 проекта. Журито подкрепя 58 от тях -  24 от София, 18 - от Пловдив, 7 - от други населени места (3 проекта от Варна, по един - от с. Куклен, от с. Скутаре, от Банкя и Хасково). Одобрените проекти, които идват извън страната, са девет (2 проекта от Франция, 2 - от Полша; по един от Сърбия, Испания, Румъния, Словения, Нова Зеландия). Общата сума, която ще бъде разпределена между проектите, е 400 000,00 лв. Резервните проектни предложения са 11. Резултатите са утвърдени с Решение на Управителния съвет на Общинската фондация "Пловдив 2019" от 06.08.2018 г. с протокол № 147/06.08.2018

Повече информация на:  http://bit.ly/Малкипроекти

  Резултати от първа дата на отворена покана за проектни предложения „В последния момент“ (Last Minute). За конкурса са получени общо четиридесет и едно проектни предложения. От тях журито подкрепя дванадесет, между които да разпредели грант от 225 000.00 лв.

Повече информация на: http://bit.ly/Впоследниямомент

Очаквайте подробности

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…