Print this page

Над един милион и сто хиляди лева ще разпредели фондация „Пловдив 2019” за финансиране на общо 87 нови проекта от последните отворени покани за Европейска столица на културата. От ОФ-то днес обявиха резултатите от тях и публикуваха на сайта си идеите, които ще бъдат реализирани през 2019г. Всички те са били утвърдени на заседание на Управителния съвет на фондацията на 6 август.

40 кандидата са се включили в отворената покана за проектни предложения към българските градове – кандидати от финалния етап на конкурса Европейска столица на културата – Велико Търново, Варна, София. Журито е избрало да подкрепи 17 проекта. Дванадесет от София, три от Варна и два от Велико Търново с общата сума от 497 436,00 лв.

Повече информация на:  http://bit.ly/Градовекандидати

По Отворена покана за финансиране на проектни предложения "Малки проекти: събития и общностно участие" са получени общо 260 проекта. Журито подкрепя 58 от тях -  24 от София, 18 - от Пловдив, 7 - от други населени места (3 проекта от Варна, по един - от с. Куклен, от с. Скутаре, от Банкя и Хасково). Одобрените проекти, които идват извън страната, са девет (2 проекта от Франция, 2 - от Полша; по един от Сърбия, Испания, Румъния, Словения, Нова Зеландия). Общата сума, която ще бъде разпределена между проектите, е 400 000,00 лв. Резервните проектни предложения са 11. Резултатите са утвърдени с Решение на Управителния съвет на Общинската фондация "Пловдив 2019" от 06.08.2018 г. с протокол № 147/06.08.2018

Повече информация на:  http://bit.ly/Малкипроекти

  Резултати от първа дата на отворена покана за проектни предложения „В последния момент“ (Last Minute). За конкурса са получени общо четиридесет и едно проектни предложения. От тях журито подкрепя дванадесет, между които да разпредели грант от 225 000.00 лв.

Повече информация на: http://bit.ly/Впоследниямомент

Очаквайте подробности

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…