Уикендът не е само за коктейл в града или гастрол по най – актуалните заведения в Капана. Понякога ни се иска просто да избягаме от цялата градска лудница и суета и да напълним сетивата си с гледки, чист въздух и хубави емоции. Щастливци сме, че една от най – красивите планини в България – Родопа, е толкова близо и планирането на кратка екскурзия за почивните дни изобщо не е трудно и времеемко.

Колегите от единствения дигитален гид под тепетата Lost in Plovdiv подбраха за вас няколко места, които гарантирано ще ви спрат дъха.  Затова грабвайте камерите и удобните обувки и планирайте маршрута още отсега.

Снимка: Западни Родопи

Орлово око” е туристическа площадка за наблюдение и популярна туристическа атракция в Западните Родопи. Тя е изградена на връх Свети Илия, на височина 1563 м. и е единствената по рода си в България. Конструкцията е мощна и здрава, проектирана, да издържа до 3 тона товар. Построена е през 2009 година от туристическото дружество „Родопоея”. От съоръжението може да се насладите на великолепните гледки към  Буйновското ждрело, ридовете на Родопите и дори Рила и Пирин. Неописуемо е чувството да застанеш на ръба на платформата и да впериш поглед в далечината, гледайки планината почти от птичи поглед. До площадката се стига  по планинска пътека или с високопроходим автомобил. В случай че изберете да се изкачите пеша дотам, отделете си поне час и половина, но всяка една крачка си струва.

Къде още в Родопите предлага да се „изгубите“  пловдивския пътеводите, може да намерите в статията за 3 спиращи дъха места в Родопите

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…