Print this page

Уикендът не е само за коктейл в града или гастрол по най – актуалните заведения в Капана. Понякога ни се иска просто да избягаме от цялата градска лудница и суета и да напълним сетивата си с гледки, чист въздух и хубави емоции. Щастливци сме, че една от най – красивите планини в България – Родопа, е толкова близо и планирането на кратка екскурзия за почивните дни изобщо не е трудно и времеемко.

Колегите от единствения дигитален гид под тепетата Lost in Plovdiv подбраха за вас няколко места, които гарантирано ще ви спрат дъха.  Затова грабвайте камерите и удобните обувки и планирайте маршрута още отсега.

Снимка: Западни Родопи

Орлово око” е туристическа площадка за наблюдение и популярна туристическа атракция в Западните Родопи. Тя е изградена на връх Свети Илия, на височина 1563 м. и е единствената по рода си в България. Конструкцията е мощна и здрава, проектирана, да издържа до 3 тона товар. Построена е през 2009 година от туристическото дружество „Родопоея”. От съоръжението може да се насладите на великолепните гледки към  Буйновското ждрело, ридовете на Родопите и дори Рила и Пирин. Неописуемо е чувството да застанеш на ръба на платформата и да впериш поглед в далечината, гледайки планината почти от птичи поглед. До площадката се стига  по планинска пътека или с високопроходим автомобил. В случай че изберете да се изкачите пеша дотам, отделете си поне час и половина, но всяка една крачка си струва.

Къде още в Родопите предлага да се „изгубите“  пловдивския пътеводите, може да намерите в статията за 3 спиращи дъха места в Родопите

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…