Независимо дали сте местни или туристи има няколко неща, които според нашия екип са абсолютно задължителни, за успеете да се потопите в атмосферата на древния Град на седемте хълма

Снимка на корицата: jelev92

Независимо дали сте местни или туристи има няколко неща, които според нашия екип са абсолютно задължителни, за успеете да се потопите в атмосферата на древния Град на седемте хълма.

Затова те съветваме да грабваш телефона и да документираш с хаштаг #lostinplovdiv и да споделиш своето преживяване с единствения дигиталед гид под тепетата.


Да се присъединиш към Plovdiv Free Tour

Един от най – добрите начини да опознаеш града под тепетата за кратко време е да се присъединиш към безплатния пешеходен тур. Това ще ти помогне не само да се ориентираш из многобройните улички, но и да научиш някои интересни факти от историята на Пловдив и на забележителностите, които ентусиазираните водачи ще ти покажат. Екипът на единствения дигитален гид под тепетата също изпробва туристическата обиколка и се оказа, че не е лошо и понякога да бъдеш турист в собствения си град.


Снимка: jelev92

Да се качиш на някое тепетата и да запечаташ залеза                                               

Няма друго толкова лесно достъпно място, откъдето да виждаш като на длан красотата и величието на древния град. Там, горе, я няма шумотевицата и тълпата, а можеш да останеш сам с мислите си и емоциите, които разходката в Пловдив неминуемо ще предизвика у теб.


Да се разходиш по Главната улица и да се отдадеш на кулинарен пир по мъничката уличка „Гурко”

Пловдив е известен с това, че нашата Главна улица е най – дългата пешеходна в Европа, а ние съвсем наскоро ви разходихме и по една от най – късите улички в града под тепетата. Макар и не толкова известна с името  и впечатляваща с дължината си, улица „ Гурко” може да се „похвали” с една от най – ценните исторически забележителности в града под тепетата – древния Римски форум и Одеона, както и с още няколко красиви бижута от кутията ценности на пловдивската архитектурна история. Макар и ограничен в периметъра на няколко метра, тук може да отседнеш в бутикова обстановка - 8 1/2 Art Guest House и Villa Antica, да опиташ гурме специалитети в едни от най – добрите ресторанти в града под тепетата и да се насладиш на кафе специалитети и апетитни сладкиши в Dolce Fellini.


Да похапнеш шкембе чорба при Айлятин или в култовата кръчма „Християна” в Кючука

Казват, че шкембе чорбата е безотказно средство против махмурлук, затова след като сте направили задължителния тур по пловдивските заведения, не пропускайте да посетите някоя от известните шкембеджийници в града.

Всяко изживяване в Древния и вечен град - бъдеща Европейска столица на културата, е уникално, лично и самобитно. Какво още не трябва да пропускате, вижте в Lost in Plovdiv.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…