В Чинарената гора в село Белащица от 20 часа тази събота ще бъде представена интерактивна светлинно-звукова инсталация като част от програмата на Европейска столица на културата - Пловдив 2019. Проект „СТЕБЛА“/ STEMS на формация SenseLab се реализира в партньорство с читалището и кметството на село Белащица.

Инсталацията е създадена специално за да подчертае уникалността на природния феномен, който представлява самата гора. Дърветата там са на стотици години, а за произхода им се носят легенди. Някога стволовете им били масивни и дебели, но по-късно, поради неизяснени причини те са напълно изсечени. Като по чудо обаче, гората се самовъзражда и множество нови стъбла израстват от старите дънери. Разклоненията им образуват изключително красиви природни форми с височина от 50 метра. Синхронно управлявани осветителни тела и специална звукова среда ще изградят абстрактен пейзаж от мистични сенки на въображението.

Всеки, който желае да посети Чинарената гора, в събота вечер, има възможността да ползва безплатен транспорт с автобус, осигурен от Областна администрация Пловдив, който тръгва в 19.00 часа от паркинга на хотел Тримонциум - Рамада към село Белащица. Обратният курс към Пловдив ще бъде в 22.00 часа. Автобусът ще е обозначен с табела на Пловдив 2019, а броят на местата е 45.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…