Проектантите внасят архитектурната си идея в общината днес

Проектът за кино Космос е готов на 90 процента и ще бъде внесен в общината днес. Това съобщи кметът Иван Тотев. Проектантите ще представят на администрацията архитектурната си идея за бъдещата визия на знаковата сграда, която привлече толкова много внимание и гражданска енергия през годините.

Още днес ще имаме архитектурен проект за всички части. Само част конструкция може би ще се забави с десетина дни, тъй като не са готови с нея. Причината е, че обследването се прави накрая и им трябва още малко време, обясни Тотев. Припомняме, че според резултатите от обследването, конструктивното състояние на киното е задоволително, като ще е нужно укрепване на някои носещи елементи в постройката.

Кметът обеща другата седмица идеята на проектантите в завършен вид да бъде показана на обществеността като уточни, че в периода от внасянето му до реализирането му могат да бъдат направени някакви корекции.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…