Екипът на единствения дигитален гид под тепетата се разходи за вас и изпробва различни предложения. Без да претендираме за изчерпателност, отличихме няколко от тях

Пицата е една от онези апетитни храни, любими на малки и големи и способни да накарат всекиго да наруши диетичния си режим. Изглежда лесна за приготвяне и често е предпочитана за храна за из път, но се оказва, че да намериш наистина автентична пица в Пловдив не е толкова проста мисия.

Характерно за нея е, че според кулинарните предпочитания на всяка нация добавките и продуктите могат доста да варират, но традиционната италианска рецепта включва минимум съставки.

Екипът на единствения дигитален гид под тепетата се разходи за вас и изпробва  различни предложения. Без да претендираме за изчерпателност, отличихме няколко от тях.

Започваме с един безспорен любимец, а именно пицата с блат от въглен в  Osteria Rosmarino. На място маестро Джузепе Ломушо ще приготви за вас италиански, регионални и авторски ястия и ще ви накара с пълна сила да повярвате в сентенцията, че „любовта минава през стомаха”. Всички знаем, че италианците готвят с много любов и неподправена страст, особено в Пулия, Южна Италия, откъдето е Джузепе. Всички продукти, които са характерни за италианската кухня, се внасят директно от страната на Апенинския полустров. Моцарелата -  главен герой в повечето рецепти от родния му град, се доставя прясна всяка седмица лично от фабриката, която е част от фамилния бизнес вече повече от 100 години. Производството ѝ е лимитирано, защото се залага на качеството и дори в Италия не се доставя навсякъде.

Още една италианска пицария привлече вниманието ни с апетитните си предложения и това е „Верди”, които за две десетилетия се превърнаха от малка пицария в крепост на традиционната италианска кухня. Менюто им е богато и разнообразно, а това, което привлича клиентите, е възможността да се докоснат до традициите на Италия в областта на кулинарията.

А какво ще кажете за уханна пица, изпечена на пещ? В „Ориджинале” пиците се приготвят точно така, а предложенията им включват както традиционни рецепти, така и някои нестандартни предложения. Та кой би отказал на ориенталска пица с шкембе и моцарела?

Пица на пещ може да откриете и в самия център на града в ресторант и пизария „Густо”, където фокусът отново е върху италианската кухня. От заведението обещават да доставят истинска наслада на ценителите на добрата прясна паста, лазаня и оригинална пица на пещ. Предлагат се и автентични средиземноморски салати, предястия и основни ястия.

Къде още може да похапнете вкусна пица, вижте в Lost in Plovdiv.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…