Пловдивчанка превръща най-масовата дреха в света в произведение на изкуството

Нейната страст е да прави дънки бижута

Соня Попова

Денимът може и да ви изглежда като нещо, което ще ви слее с тълпата и ще е перфектна част от базовия ви гардероб, но творецът върху плат ВаленTиноДес ще превърне всяка една скучна дреха в произведение на изкуството. В това се убеди екипът ни само за броени часове.

Дизайнерката е родом от Пловдив, а любимото и място в града под тепетата е Капана. Творческият ентуасиазъм често я спохожда точно тук, повлиян най – вече  от пъстротата на тесните улички и от многообразието на персонажи, които се разхождат по тях. Голям почитател е на киното и литературата, а музиката на Ерик Клептън, Елтън Джон и Шаде най – често ѝ създава настроение и е повод за креативност.

Ярки шарки, цветни пръски, монограми и персонализирани надписи – няма нищо невъзможно, когато вдъхновението е стимул да сътвориш нещо уникално и отличително. Създадените, изпод майсторската игра с боите, произведения са за всички онези, които не се боят да се откроят и да заявят своя личен стил и почерк чрез дрехите, които носят.

Последните модни творения са инспирирани именно от  атмосферата на най – новото споделено работно пространство в Капана – Cat and Mouse Coworking. Авторката спонтанно решава да ги брандира, защото прекравайки един ден в него, потънала в работа, открива, че и се иска да предаде това цветно настроение и на този, който ще носи дънките - бижута.

ВаленTиноДес вярва в това, че най-масовата дреха в света може да бъде уникална, индивидуална и да ви отличава.

Дизайнерката е наясно с щетите, които нанася текстилната индустрия на околната среда и свръх потреблението на дрехи. Тя знае, че всеки е пъхнал дълбоко в гардероба си един чифт дънки, които не са обличани от месеци, тъй като изглеждат като всички други. Това е поправим дефект, а превръщането им в бутикова дреха е страстта и таланта на твореца върху плат.

"Ако ви е писнало от скучния деним, дайте да го освежим," е любимият ѝ каламбур за това, което прави.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…