Макар да е разположено на няколко крачки от най – дългата пешеходна улица в Европа мястото успява да запази своя уют и интимност

В същото време удивлява с великолепната панорама към останките от Античен Филипопол

Хотел „Одеон” е личният проект на една дама, която влага цялото си сърце и енергия в създаването на нещо собствено и с личен почерк.

Работейки дълги години в туристическия бранш, идеята на Тони Симидчиева да направи нещо свое, е била винаги основен двигател през целия й професионален път. Дълго време тя търси точното място и сменя няколко концепции, докато преди 15 години не открива архитектурното бижу на ул. „Отец Паисий”. Сградата е доста стара, строена е през 30 – те години на миналия век, но носи белезите на аристокрацията и пловдивската интелигенция от това време. В преустройството й залагат на малък обем стаи – само 9, защото това позволява човек да бъде по – гъвкав и да реагира на  всички обстоятелства, които могат да възникнат от стопанисването на хотел в продължение на повече от десетилетие. Безспорно предишният опит в сферата помага много, особено в ситуации на криза, които неведнъж се случват в годините. Тогава тя впряга цялото семейство и сама застава на моменти зад рецепецията, за да оцелее и да превърне мечтата си в реалност. Неслучайно днес ресторантът към хотела е под вещото ръководство на сина й – шеф Хари Сопаджиян и бива смятан за едно от най – любимите места на жителите под тепетата.

„Всъщност това не е само един хотел, не е просто един от многото ресторанти, това е нещо специално, това е едно вълнуващо приключение в духа на старата пловдивска интелигенция, едно вълнуващо спускане в дебрите на историята, на едно от най-артистичните и красиви места в древния град Пловдив…”

Всяка една стая или апартамент носи усещането за дом и тотално се различава от обичайната стерилна хотелска обстановка с различните си интериорни решения в отделните помещения.  По обзавеждането не е работено с дизайнер, а самата Тони Симидчиева е избирала с внимание всеки един детайл. Често се е случвало да търси за „копчето – балтон”, но вроденият усет за хармония и деликатен стил биват оценени не само от гостите на хотела, но и от хора на изкуството и преподаватели по дизайн. Мебелите са от масивен дъб, а цялата атмосфера е сякаш обвита в ретро духа на отминалата аристократична епоха. Всички картини са подбирани с нюх към ненатрапчивото изкуство и допринасят по неповторим начин за чувството, че не си попаднал в някой голям безличен хотел, а на място, където подробностите са от значение.

Макар, че е разположен на няколко крачки от най – дългата пешеходна улица в Европа, хотел „Одеон” успява да запази своя уют и интимност, а в същото време да ни удиви с великолепната гледа, която се разкрива към останките от Античен Филипопол.

Всички забележителности са на пешеходно разстояние и мястото е предпочитано от всички хора, които желаят да са в самия център на града, но същевременно търсят тишината и спокойствието. Персоналът е винаги дискретен, ненатрачпив и намира на начин да удовлетвори желанията на гостите, за да направи престоя им комфортен.

Препоръчваме ви, ако  търсите място, където не просто да пренощувате, а да съпреживеете атмосферата на Пловдив; ако търсите не просто хотел, а място, където ще бъдете не клиент, а приятел, задължително да  посетите хотел – ресторант Одеон и да се оставите да се погрижат за вашето незабравимо изживяване в най – стария жив град в Европа.

Източник: Lostinplovdiv.com

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…