Представителят на Пловдив там е заместник-кметът Розалин Петков

Той е имал работни срещи с представителите на италианския град Матера

Заместник-кметът на Община Пловдив Розалин Петков участва в първата конференция на Европейските столици на културата, която се провежда във Флоренция, Италия. Форумът бе открит от еврокомисаря по въпросите на образованието, културата, младежта  и спорта Тибор Наварацик, министъра на културното наследство, културните дейности и туризма на Италия Алберто Бонизоли и кмета на Флоренция Дарио Нардела.

Заместник-кметът Розалин Петков вече проведе двустранни срещи с представителите на италианския град Матера, който заедно с Пловдив ще бъде догодина Европейска столица на културата. С президента на фондация „Матера – базилика“ Салваторе Адуче и генералния директор Пауло Вери обсъдиха подготовката за откриващите събития в двата града.

В срещата във Флоренция участват представители на бивши, настоящи и бъдещи столици на културата на Стария континент. В рамките на събитието делегатите споделят своите идеи и перспективи за развитие, обменят опит и добри практики.

В сряда – 7-ми ноември, ще се проведе и ежегодната среща „Единство в многообразието“ с участието на представители на общини от различни страни и специални гости, включително нобелови лауреати.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…