Доброволческата инициатива на множество граждани, Аграрен Университет-Пловдив и Speedflow Bulgaria за възстановяването на Ботаническата градина продължава с поредната акция тази събота от 10:00 до 14:00. Фокусът на събитието този път е изрисуването на части от по-големите дървета в парка.

„Рисуване по дърво? Не е това, което си мислите. Скрити образи на животни и птици (точно като в истинска гора) ще оживеят по дърветата  в Ботаническата градина. Ще ги използваме за организирането на куест игри за най-малките гости и доброволци на парка. Един интерактивен начин да научат нещо ново чрез игра – практика, която се прилага повече от успешно в Ботаническата градина в Одеса. Художници, искаме да ви поканим да ни помогнете да продължим с облагородяването на Ботаническата градина! Имаме нужда от вашите креативни умения”, призовават организаторите.

В събота продължава и кампанията по засаждане на луковици и цветя, сглобяване на поилки и хранилки за птици и животни, разширяване на почистената територия както и организирането на поредна рисувална работилница за най-малките.

„Искаме сърдечно да благодарим на Аграрен Университет-Пловдив, кмета на р-н „Тракия“, кмета на Община Пловдив за непрестанната подкрепа, съдействие и финансирането на бъдещата ограда около градината. Всичко това не би било възможно без съвместната работа на институции и будни граждани. Започнахме ЗАЕДНО преди една година и от тогава насам забравената и занемарена Ботаническата градина в град Пловдив се превърна в притегателно място за невероятни хора, които споделят любовта си към природата и желанието тя да бъде по-близо до нас в градска среда! Продължаваме и не мислим да спираме. Нека заедно дадем на Пловдив едно прекрасно зелено място!”, допълват инициаторите на зелената кампания.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…