Утрото може да бъде особено трудно за хората, които страдат от тревожност. Да се събудиш изпълнен с безпокойство и паника, може да попречи на успеха още от самото начало на деня.

Ако не се справите с безпокойството, рискувате то да повлияе отрицателно на целия ви живот – ден след ден. Но няколко ефективни сутрешни навика могат да намалят тревожността и стреса и да ви помогнат за по-успешния старт на деня. Ако утрините са ви особено трудни, опитайте тези съвети.

Отделете си време за тишина и размисъл

Може да се притеснявате да си дадете малко време за тишина, но това може да е много ценно, защото ви дава възможност да планирате деня си и да се уверите, че всичко върви гладко, както и да размишлявате над отминалия ден.

Яснотата на съзнанието и позитивната енергия са много силно оръжие, когато се борите с тревожността, и малко тишина и размисъл могат да ви помогнат да постигнете точно това.

ВИЖТЕ ОЩЕ: 20 цитата за увереността, които ще ви помогнат да повярвате в себе си

 

Предварително планирайте закуската и облеклото си

Тревожността ви отнема много психическа енергия, така че всяко нещо, което ви помага да съхраните тази енергия, е от значение. Едно от най-лесните неща, които можете да направите в това отношение, е предварително да планирате определени аспекти от деня си, така че на сутринта да сте готови без много да мислите.

Планирайте закуската и облеклото си още предишния ден, защото така ще намалите броя на решенията, които трябва да вземате сутрин, а това ще ви позвили да започнете деня по-спокойни и с чувството, че държите нещата под контрол.

Не слушайте новините и не отваряйте социалните мрежи

В момента по света се случват ужасни неща, това е ясно. Важно е да сте информирани и в течение на нещата, но ако започнете деня си с толкова негативизъм, само ще подхраните тревожността си.

Затова си изградете навик умишлено да избягвате новините сутрин. Вместо това започнете деня в пълна тишина или слушайте любимата си музика.

Пийте чай

Доказано е, че зеленият чай успокоява и подобрява концентрацията и бистротата на ума. Освен това повдига енергията заради кофеина. А съдържанието на Л-теанин предпазва от нервите, които кафето обикновено предизвиква.

Освен това усамотяването с топла чаша чай сутрин, наслаждавайки се на тишината, е изключително приятно и помага за преодоляването на тревожността, независимо от химическия състав на напитката.  

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…