Проектът „Mind the kiss“ е посветен на любота и е част от програмата на Пловдив- Европейска столица на културата 2019

Фотографско и физическо пътуване на любовта в Пловдив ще бъде създадено чрез спомените на неговите жители. Проектът „Mind The Kiss“ започва от днес – 30 ноември. Той е част от програмата на Пловдив - Европейска столица на културата 2019 и се координира от италианската организация Cescot Veneto в партньорство с Confesercenti Bulgaria и Frase Contemporary Art. Реализира се от италианската фотографка Сабрина Белензиер.

Ще бъде създадена карта на местата, където гражданите на Пловдив са разменили целувка, която е важна за тях. Пътуването през символичните места на любов и привързаност ще се съсредоточи в кварталите „Кършияка“, „Тракия“ и „Кючук Париж“. Картата ще се развива чрез данни, събирани с анонимни интервюта и със социална медийна кампания на платформите на проекта във Facebook (Mind The Kiss Plovdiv) и Instagram (Mind The Kiss Plovdiv). Фотографското проучване ще обедини архивни снимки от миналото и настоящето. Така ще се оформи алтернативен маршрут на града въз основа на личните паметници на любовта.

С „Mind The Kiss“ миналото, настоящето и бъдещето се събират в емоционална география, чиито герои са гражданите. Ще се проследи трансформацията на града и начините, по които той е живял, да се засили паметта, историята и общите ценности. Ще се използват различни методи за четене, анализ и изграждане на реалността и миналото. Пловдивчани ще бъдат включени в упражнение за припомняне на важни моменти от живота си, свързани с разнообразните места в града.

Проектът ще завърши с фотографска изложба, отразяваща субективното значение на Пловдив, който е изградил уникалността си чрез набор от общи преживявания, започвайки от привързаност.

За да станат част от проекта „Mind The Kiss“, гражданите просто трябва да изпратят своята история и позицията на картата на електронна поща Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. или да публикуват снимка или кратък видеоклип със своето специално място във Facebook, използвайки hashtag #mindthekiss като включат и  географско положение. Информация за проекта е публикувана във Facebook: Mind The Kiss Plovdiv и Instagram: Mind The Kiss Plovdiv.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…