Откога хубавите дрехи и стилната прическа са запазени само за специални случаи? Да полагаш усилия да изглеждаш добре всеки ден сякаш вече е нещо неестествено. Не ме разбирайте погрешно, обожавам athleisure тренда и небрежните кокове. Кога обаче бързата мода, евтините изкуствени материи и абсолютното неглиже се превърнаха в норма? Кога спряхме да си стараем?

Ако някога са те питали защо си толкова пременена, за кого си се наконтила, ето 23 основателни причини:

1. Защото животът е прекалено кратък, за да се сливаш с останалите. Не се задоволявай с обикновеното.

2. Защото на колкото и години да си, никога няма да си по-млада от ДНЕС! Изглеждаш много по-добре, отколкото си мислиш и някой ден само ще си мечтаеш за тялото, което имаш сега. Възползвай се и покажи колко си прекрасна!

3. Защото модата е начин да изразиш себе си. Какво се опитваш да кажеш?

4. Защото никога не знаеш кого ще срещнеш. Райън Гослинг в супермаркета? И по-странни неща са се случвали.

5. Защото дразни тесногръдите хора, а това е още една причина да продължаваш да го правиш. Не оставяй тяхното мнение да контролира това как изглеждаш.

6. Защото винаги има шанс да те снимат за някой популярен сайт за улична мода.

7. Защото заслужаваш винаги да изглеждаш добре.

8. Защото никога няма да подобриш стила си, ако дрехите ти крещят „Отказвам се.“ Ако модата е важна за теб, отдели ѝ време.

9. Защото това ще ти помогне да се отървеш от хората, които не те обичат такава каквато си. Ако имат проблем с това как се обличаш, те не са ти истински приятели.

10. Защото хубавите дрехи и аксесоари са чудесен повод за започване на разговор. Сложи си нещо готино и хората ще те питат откъде е.

11. Защото партитата не са единственото време за празнуване.

12. Защото онази рокля в гардероба ти е прекалено красива, за да бъде носена само веднъж.

13. Защото е забавно и ще подобри настроението ти.

14. Защото ако живееш в „немоден“ град и се страхуваш да облечеш нещо по-различно, трябва да знаеш, че градовете не стават модни преди някой да направи първата крачка. Колкото и клиширано да звучи, бъди промяната, която искаш да видиш в света. Нека всички останали последват примера ти.

15. Защото ще ти помогне да направиш модни грешки и да ги преодолееш. Всеки допуска грешки и само така ще се научиш какво да не правиш.

16. Защото така ще изпиташ увереността си. Неконвенционалният начин на обличане те принуждава да развиеш самочувствието, което ти е нужно да се отличаваш от останалите.

17. Защото модата е един от онези редки случаи, когато изкуството оживява. Какво искаш да изразиш чрез нея?

18. Защото ако го имаш (безупречен стил, високо самочувствие, невероятни крака), просто не може да не се изфукаш.

19. Защото ако сега имаш свободата да се обличаш както ти харесва, никога не се знае дали някой ден работата ти няма да изисква да носиш костюм. Тогава тази свобода ще ти липсва. Експериментирай.

20. Защото блясъкът не е само за богатите и известните, въпреки че понякога така ни се струва.

21. Защото Кари Брадшоу не би одобрила анцуга ти. Можеш и по-добре и го знаеш.

22. Защото нищо не е по-хубаво от удоволствието, което изпитваш, когато погледнеш в огледалото и харесаш това, което виждаш.

23. Защото искаш. Това е единствената причина, която има значение.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…