Благоговеем пред богатите и известните и предполагаме, че пътят им към успеха е бил заплетен и сложен.

В известен смисъл, това е абсолютно вярно. Но на някои от навиците им спокойно можем да подражаваме. В петгодишно проучване върху милионери, които сами са постигнали успеха си, Том Корли открива, че почти половината се будят поне три часа преди началото на работния ден. Така че настройте алармата си още сега!

А защо се будят толкова рано? Излиза, че имат много за вършене…

Отделяйте време за спорт

Знаем, че физическите упражнения са полезни за тялото, но те са полезни и за ума ни. Опра тренира всяка сутрин, а това е чудесен начин за започване на деня. Упражненията ще ви помогнат и да сте по-продуктивни по време на работа. Според проучване от 2018 г. само 10 минути лека тренировка подобрява паметта през целия ден.

Мотивирайте се

Каквото и да ви е необходимо, за да се мотивирате, правете го. Може да е релаксиране, медитация или просто да отделите няколко минути на мислите си. Стив Джобс започвал всеки ден като си задавал въпроса: „Ако днес беше последния ден в живота ми, щях ли да съм щастлив от това, което ми предстои да направя?“ А Тони Робинс използва метод на медитация, който определя като настройване на мислите и емоциите си, за да може да живее живота си във върхова форма. Медитацията, четенето и слушането на подкаст са чудесни методи за увеличаване на мотивацията.

Отделяйте време за тези, които обичат

Времето, прекарано със семейството е важно, а връзките ни (или тяхната липса) оформят всяка друга сфера в живота ни. 75-годишно проучване, проведено в Харвард, установява, че топлите, положителни отношения са по-важни от всичко друго в живота.

Планирайте

Бъдете колкото се може по-подробни и точни. Например Илон Мъск разделя графика си на петминутни блокове. Ако имате предварителен план за деня и конкретен график, е много по-вероятно да се придържате към него и да не се разсейвате.

Бъдете щастливи и позитивни

Да, това е нещо, което можете да сложите в списъка си със задачи. Проучване, публикувано през 2011 г., установява, че настроението на хората сутрин влияе върху продуктивността им през целия ден. Предприемачът Гари Вайнерчук се обажда на семейството си всяка сутрин на път за работа. „Наистина ценя тези малки моменти,“ пише той в статия за Business Insider.

Започнете и поддържайте здравословен режим

Здравословният режим може да е различен и да се персонализира според нуждите и начина ви на живот, но е важно да се придържате към него. Рутината и здравословните навици ще ви осигурят енергия и ще ви вдъхновят. Те ще направят деня ви по-хубав – както в личен, така и в професионален план.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…