6-ти Международен Фото Салон ПЛОВДИВ 2019 е отворен за участие. Форумът се провежда под патронажа на FIAP, PSA, HPS и НСФА и е част от Културния календар на Пловдив за 2019 година , като се осъществява с подкрепата на Община Пловдив.

Международният фото салон е в шест раздел а- отворен черно-бяла, отворен цветна, природа, фотожурналистика, портрет и тяло, моят град, която е и основната тема. Подтема да тазгодишното издание е Европейски столици на културата 1985-2023. Салонът не приема фотографии, които вече са участвали в предишните 5 издания, припомнят организаторите.

Пет членно жури ще реши на кого да присъди голямата награда- купа и 500 евро и още над 150 поощрителни награди.  Крайният срок за участие в конкурса е 6 май. Пълен регламент, календар, такси и видове плащане, жури, награди и онлайн участие на: www.photosalon-plovdiv.com.

 

„Вече 5 години купата се печели от автори от далечни страни – Иран, Нидерландия, 2 пъти в Китай и Норвегия. Това е най-силния кадър на всяко издание, който се избира от журито от 10-12 фаворита на организаторите Рефлекси ООД. Силно се надяваме в това издание, купата най-сетне да увенчае с триумф български кадър и български фото творец. Ще бъде чудесен успех за салон Пловдив, тъй като градът ни е и Европейска Столица на Културата през 2019 година. Друго ново по линия на устойчивото ни партньорство с Община Пловдив (шеста, поредна година) е, че освен традиционната почетна диплома те добавиха и парична награда към нея. За тази награда Община Пловдив ще избере един кадър на български автор от целия фотосалон – т.е. от всички раздели. Във връзка с титлата, която градът ни носи, измислихме и още една опция. С обявяването на салона за отворен, предлагаме на всички, които мислят да се включат в шестото издание, промоция “Ранни птички” – за ранни записвания”, обявиха организаторите на събитието.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…