Когато не си вкъщи, дъждът май изобщо не е повод за добро настроение

Дъждовното време е едно от онези неща, на които обичаме да се наслаждаваме вкъщи, завити с топло одеяло, чаша чай и книга в ръка. Винаги е уютно и сънливо, но не и в работните дни. Тогава то се превръща в истинско предизвикателство и всяко наглед обикновено действие се извършва с двойно повече усилие.

#lostinplovdiv; IG: iidadimov

Както и при снежните условия, по време на валеж пловдивчани се сблъскваме с някои трудности, които понякога ни поставят в комични и/или неприятни ситуации:

Накъдето и да си тръгнал, дъждът винаги ти вали в лицето

Особено за дамите с грижливо положен макиаж и хората с очила, ходенето пеша по време на дъжд си е цяло приключение.

Никога няма таксита на разположение

А да вали и да е време, в което бързаме за работа или уговорка, означава, че тотално сме закъснели. Никога няма таксита, градският транспорт закъснява, а както установихме по-горе, ходенето пеш невинаги е най-добрата опция.

Задръстванията са още по-големи

Да, тогава всички решават да излязат с личните си автомобили и струпванията на по кръстовищата съперничат на моментите по магистралата, когато всички тръгват вкупом към морето. Отвсякъде се чуват изнервени шофьори, надули клаксоните, а катастрофите по невнимание и несъобразяване с пътните условия зачестяват.

Светофарите отказват по технически причини, таблата и проследяването на градския транспорт – също.

Да, още сме на такава тематика, но се оказва, че дори и падането на няколко капки затруднява сериозно организацията на движението в Града под тепетата. Транспортният хаос си е пълен отвсякъде.

Локвите винаги са огромни и измамно плитки                                     

Преминаването през мини езерцата по улиците си е сериозно препятствие и в момента, в който решим да минем напряко през водата, защото изглежда не толкова дълбока, се оказваме с мокри обувки, чорапи, панталони и…хич не ни е забавно.

Миризмата на мокро куче/мокри чорапи/мокър боклук навсякъде

Всички сме се качвали в рейс със запотени стъкла, в който въздухът не достига, а никой прозорец не се отваря. Е, не е приятно изживяване и винаги се надяваме задръстването да не е чак толкова голямо, за да прекараме максимално кратко време в него.

Дъждът ни кара да извадим от шкафа най-грозните обувки

Огромните локви и мръсотията от смесването на прах с вода съсипват обувките ни изключително бързо, затова в мокро време залагаме на водонепромокаемия чифт. Той най-често е груб, тъмен и вероятно не подхожда съвсем на тоалета ни. Но ще останем със сухи крака, нали?

#lostinplovdiv IG: denisshukerov

Кои са вашите причини да не обичате дъждовното време в Пловдив?

Източник: Lostinplovdiv.com.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…