Образователен куклен театър се превръща в празник на грамотността с проекта „Весела азбука“. Заедно с актрисата Светлана Урумова и режисьора Георги Кайцанов, първокласниците и второкласниците от училищата в Пловдив играят с кукли и познават буквите от българската азбука, като част от програмата на Пловдив – Европейска столица на културата. Другарчета на всяка буква в игрите и представленията са и цифрите. Проектът стартира в края на март, а първите представления се играха пред първокласници от СУ “Симон Боливар“ и техните родители по повод Празника на буквите и грамотността.

„Стремежът ни е да се достигне на място до най-малката педагогическа клетка – ученическата паралелка, за да може чрез подобен камерен контакт да подпомогнем усилията на педагозите. Целта е да се внуши на децата и техните родители, че ако положат усилия за придобиване на грамотност и образование, то техния труд ще бъде оценен и поощрен.“ – споделят създателите на проекта.

Представленията продължават и през целия април и май в класните стаи на първите и вторите класове от още седем училища на територията на града –ОУ „Пенчо Славейков“, НУ „Кирил Нектариев“, ОУ "Димчо Дебелянов", ОУ „Йордан Йовков“, ОУ „Гео Милев“, ОУ „Панайот Волов“ и ОУ„Д-р Петър Берон“. Те се играят по предварително уточнен график, а гости на малчуганите са техните родители. Заниманията, с прякото въвличане на децата в театрално действие, дават възможност на учениците да се докоснат до магията на куклено-театралното изкуство и същевременно лесно да усвояват знания.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…