Откриха барелеф на Джон Ленън в чест на „Пловдив 2019“

Учениците превърнаха събитието в истински рок концерт (ВИДЕО)

Таня Грозданова

Най-великите хитове на „Бийтълс“ огласиха двора на Музикалното училище под тепетата днес. Възпитаниците на школото пяха и куфяха в името на изкуството, музиката, свободата, културата и всичко което символизира една от най-влиятелните известни по цял свят личности в поп културата на XX век – Джон Ленън.

Младежите сътвориха истински рок концерт под барелефа на звездата от Ливърпулската четворка, който бе открит днес на входа на училището.

 

Образът на Джон, под който пише единствено „Imagine“ е дарен на НУМТИ „Добрин Петков“ от британската художничка Лаура Лиън по повод домакинството на Пловдив като Европейска столица на културата през 2019-а година.

На церемонията в двора на училището присъстваха кметът на Пловдив инж. Иван Тотев, заместник-кметът Стефан Стоянов, изпълнителният директор на фондация „Пловдив“ 2019 Кирил Велчев и бизнесменът Любозар Фратев.

Докато градоначалникът приветстваше участниците в събитието, няколко от младите творци церемониално коленичиха и започнаха да се кланят.

Мното се радвам, че барелефът е в Пловдив, защото имахме конкуренция в лицето на София, сподели Иван Тотев.

„Не само че ознаменуваме тази година, а защото Пловдив винаги е бил място на свобдния дух. Аз не случайно казах, че изборът да се снима филмът "Вчера" в Пловдив, не е случаен. Градът винаги е имал такъв дух, още в младите ми години помня този дух, колкото и да е било едно поколение преди мене това, но влиянието се усещаше.

Така че мястото на Ленън е в Пловдив и то не къде да е в Пловдив, а в Музиалното училище, където децата не само могат да оценят неговата творечска страна, но могат да пресъздасат и неговия дух в своето творчество,“ коментира Тотев.

 

Атмосферата определено бе творческа и радостна, а учениците истински развълнувани. Публиката не остави изпълнителите да напуснат сцената дълго след като предвиденото за песните на „Бийтълс“ време приключи. Учениците екзалтирано крещяха „Искаме още“, а младите рокаджии, като истинска банда, продължаваха да дават на публиката каквото иска.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…