Трудно могат да се опишат отношенията между баща и дъщеря. Да бъдеш родител е нещо невероятно, независимо от пола на детето, което отглеждаш, но има нещо уникално във връзката на татковците с техните дъщери.

Времето, което бащите прекарват с момичетата си, е изключително ценно. Изследванията показват, че жените, чиито бащи активно са участвали в отглеждането и възпитанието им, са по-уверени и по-успешни в училище и в работата си.

Когато думите са безсилни да опишат специалните отношения между баща и дъщеря, на помощ идват изображенията. 37-годишната украинска художничка, позната като Soosh, успява да пресъздаде тази връзка в поредица от стоплящи сърцето илюстрации. Когато е била дете, нейният баща не е бил част от живота ѝ, и художничката не иска 9-годишният ѝ син да последва неговите стъпки.

„Част от възпитанието на детето ми, което искам да порасне като добър човек и мъж, е да разбере както означава да си такъв,“ споделя Soosh.

Бащите изразяват обичта към малките си момиченца по много различни начини и Soosh до голяма степен успява да пресъздаде всеки един от тях.

1. Бащите могат всичко. Включително да ти направят косата.

 

 

 

2. Също така са много добри опоненти.

 

 

 

3. А уменията им по въртене на обръч? Легендарни.

 

 

 

4. Бащите знаят, че винаги е време за чаено парти, независимо от планината от работа пред тях.

 

 

 

5. А уменията им по кукловодство са за сцената на Бродуей.

 

 

 

6. Бащите ни помагат да видим света от различна гледна точка.

 

 

 

7. До такава степен, че никога не искаме да си тръгват.

 

 

 

8. Могат да ни накарат да се чувстваме защитени, ценени и обичани.

 

 

 

9. Особено когато има чудовища, които се крият на места, на които не трябва.

 

 

 

10. Дори когато спят, бащите могат всичко. Затова винаги ще ги обичаме.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…